Mehalabiya is een van de lekkerste traditionele Egyptische desserts, zeer verfrissend en bovendien heel makkelijk te maken!

Ingrediënten:

  • 1 Liter halfvolle melk
  • 6 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels zetmeelpoeder (maïzena)
  • 1 eetlepel rooswater
  • Geraspte kokos, Noten (optioneel)
  • Kaneel (optioneel)

Bereidingstijd: 30 min

Bereidingswijze:

  • Los de maïzena op in de melk en de suiker in een pannetje op laag vuur.
  • Voeg het rooswater toe en blijf roeren tot het kookt en dik wordt.
  • Tenslotte in schaaltjes gieten en in koelkast zetten om af te koelen. (Naar wens de kaneel, de kokos en andere nootjes erop doen)

Variatie tips:

  • Volle melk voor een meer romige smaak
  • Voeg 1 eetlepel custard toe 

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Mehalabiya (Egyptische melkpudding)

  • Productcode: ER-M
  • Beschikbaar: Op voorraad
  • 0,00€